Gazdafórum Nyársapáton

2019. február 22-én a Nyársapáti Gazdakör tájékoztató fórumra hívta a nyársapáti gazdákat és a környező települések gazdaköreinek tagjait a Szarka Mihály Művelődési és Szabadidőközpont nagytermébe. A kb. 100 fő érdeklődő részvételével lezajlott fórumot megtisztelte jelenlétével, illetve előadóként is közreműködött Földi László országgyűlési képviselő, Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Jakab Tamás, a MAGOSZ főtitkára, Velkei József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fővárosi és Pest Megyei elnöke, Obreczán Ferenc, a MAGOSZ Pest megyei szervezetének elnöke. Vendégeink között köszönthettük Palya Istvánt Jászkarajenő polgármesterét, Godó Tibort, Törtel polgármesterét, Pesti Gábort, a Nagykőrösi Gazdakör elnökét is.

Kis Miklós, Nyársapát község polgármestere, a gazdakör elnöke megnyitója, köszöntője előtt az óvodások és az iskolások Krajcár és a Fantázia mazsorett csoportja szórakoztatta a jelenlévőket, majd az óvoda dolgozói zenés műsorral kedveskedtek a vendégeknek. A kicsik nagyon aranyos, temperamentumos, illetve az óvónők lírai szereplését köszönjük.

A fórum hivatalos része emlékezéssel kezdődött, a gazdatársak 1 perces néma felállással adóztak elhunyt gazdatársaik emlékének. Az előadók a gazdálkodókat érintő legfontosabb

kérdésekről, az agráriumban tevékenykedőket segítő tevékenységről, az igénybe vehető szolgáltatásokról, a kamara feladatairól, az aktuális feladatokról, az EU-s és Magyarország Kormánya által biztosított különböző támogatásokról, pályázatokról, a földforgalmi szabályozás változásairól tájékoztatták a gazdákat, majd válaszoltak a fórum résztvevőinek kérdéseire.

A gazdakör rendezvénye finom vacsorával és vidám hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult.

A vacsorára feltálalt vadat Bakosi Attilának köszönhetjük, melyből a finom pörköltet Hartyányi Lászlóné, Varga Dániel, és Bimbó Pál készítették. A tálalásnál, vendégfogadásnál segítséget nyújtottak az önkormányzat, az óvoda és a művelődési ház dolgozói. A Cegléd TV felvételt készített, melyet beszerkesztettek műsoraiba, illetve Varga Irén fotói is tanúskodnak a sikeres rendezvényről. Minden támogatónknak, közreműködőinknek köszönjük a segítségét.

Nagyné Kovács Éva

Start typing and press Enter to search