Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

Aktuális rendeletek

Az adózásról

Az adózóknak félévenként, két egyenlő részletben kell a helyi adókat és a gépjárműadót megfizetniük. A második félévi adók pótlékmentes fizetési határideje 2009.szeptember 15-e.
Minden adózónak eljuttattuk a 2009.évi adószámla egyenlegéről szóló értesítést a befizetéshez szükséges csekkekkel.

Bővebben: Az adózásról

Magánszemélyek kommunális adója

14/2003. (XI. 24.)számú önkormányzati rendelet
a magánszemélyek kommunális adójáról. 

Nyársapát Község Önkormányzata a helyi adókról szóló, többszörösen módosított 1990.évi C.tv. 1.§-ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja: 1.§ Nyársapát község Önkormányzatának illetékességi területén magánszemélyek kommunális adóját vezet be. Az adókötelezettség 2.§ (1) Adókötelesek az önkormányzat illetékességi területén lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló épületek.

Bővebben: Magánszemélyek kommunális adója

Helyi iparűzési adó

13/2003. (XI. 24.) számú önkormányzati rendelet

a helyi iparűzési adóról. Nyársapát Község Önkormányzata a helyi adókról szóló, többszörösen módosított 1990.évi C.tv. 1. § (1) bekezdésében, 6.§-ában és a 43. §-ának (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja: 1.§ Nyársapát község Önkormányzatának illetékesség területén helyi iparűzési adót vezet be. Az adókötelezettség, az adó alanya 2.§ (1) Adóköteles az Önkormányzat illetékességi területén állandó vagy ideiglenes jelleggel végzett vállalkozási tevékenység (a továbbiakban iparűzési tevékenység)

Bővebben: Helyi iparűzési adó

eXTReMe Tracker