Nyársapát

Lenn az alföld tengersík vidékin Ott vagyok honn, ott az én világom (Petőfi Sándor)

×

Hiba

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Események

FELHÍVÁS, avagy CSAPJUNK ISMÉT A LECSÓBA! 2015. július 18.

FELHÍVÁS, avagy  CSAPJUNK ISMÉT A  LECSÓBA!  

 
Civil szervezetek, baráti társaságok, családok, munkahelyi közösségek figyelmébe!  
 
Elő a bográcsokkal és fakanalakkal! Most mindenki megmutathatja, hogy milyen az igazi lecsó.
Lecsófőző versenyre hívunk és várunk mindenkit  2015. július 18-án szombaton 10 órától  Nyársapátra, a Szarka-kúria udvarára.  

A versenyre 3-10 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Nevezési díj: 1.000 Ft, melyet a helyszínen kell befizetni.
Jelentkezni július 15-ig lehet,  elsősorban e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy a 06/70/430-4565-ös telefonon.   
 
Amit a szervezők biztosítanak: főzőhelyek, vízvételi lehetőség, csapatonként 1 asztal, 2 sörpad, jutalom a legjobbaknak, programok gyerekeknek és felnőtteknek, zene hajnalig.  

Bővebben: FELHÍVÁS, avagy  CSAPJUNK ISMÉT A  LECSÓBA!  2015. július 18. 

Székelyföldön jártunk

SZÉKELYFÖLDÖN JÁRTUNK

Régi vágya volt a képviselő-testületnek, hogy a többéves közös munka mellett egyszer kikapcsolódni is próbáljunk meg együtt. Szeptember 11-én ez megvalósult. Éjfél körül Székelyföldre indultunk azzal a céllal, hogy a testvérközségi megállapodás alapjainak megépítését kezdemé-nyezzük Nyársapát és Csikszentlélek községek lakossága és intézményei számára. A polgármesterek – Kis Miklós és Pál Péter – előzetes egyeztetései alapján kissé álmosan, de annál nagyobb lelkesedéssel vágtunk neki a 600 km-es útnak.

Bővebben: Székelyföldön jártunk

Trianoni emlékmű avatás

Tisztelt Nyársapátiak, kedves meghívottak!

Köszönöm, hogy ilyen szép számmal megjelentek a Trianoni emlékművünk avatásán. A nyársapáti önkormányzat képviselő testülete nevében engedjék meg, hogy átadhassam településünk 1. köztéri emlékművét. Sajnos 55 év telt el anélkül, hogy a faluban köztéri szobor állt volna...

Egy idézettel kezdeném ünnepi beszédem.
Az idézet 1821-ből való, Arthur Schopenhauer fogalmazta meg: „Megbocsájtani és felejteni annyi, mint becses tapasztalatokat kidobni az ablakon”

Bővebben: Trianoni emlékmű avatás

Szobor avatás augusztus 20-án

Szoboravatás augusztus 20-án

A Polgármesteri Hivatal előtti park lett az otthona Honfoglaló Árpád szobrának, melynek alapját egy több mint 100 éves tölgyfa adta. 
Ezt leírni nagyon könnyű, de nagyon sok dolognak kellett történnie ahhoz, hogy községünk lakossága gyönyörködhessen az elkészült műben.

Bővebben: Szobor avatás augusztus 20-án

Ravatalozó és temető szentelés

Kell ott fenn egy ország…

Ravatalozó és temetőszentelés Nyársapáton Május17-én a templomunk felszentelésének 5 éves évfordulója alkalmából ünnepi szentmisére került sor, melyet főtisztelendő dr. Beer Miklós megyés püspök úr celebrált, ami nagy megtiszteltetés és nagy élmény volt minden jelenlévő számára. 

Bővebben: Ravatalozó és temető szentelés

eXTReMe Tracker