Adventi vasárnapjaink Nyársapáton

Advent első vasárnapján, december 2-án a templom előtt egy hatalmas koszorú és a kisdedet őrző jászol várta az ünneplőket, községünk apraját, nagyját egyaránt. Ezeket Bimbó Pál és munkatársai készítettek el nagy szeretettel és komoly munkával. Este 5 órakor már sokan összegyűltünk, hogy együtt ünnepeljünk. Bogár Zsolt diakónus az adventi ünnepkörről beszélt, felhívta a figyelmünket arra, hogy a hit gyertyájának meggyújtásakor ne csak nézzünk, hanem lássunk is. Lássuk meg a karácsony várás valódi értékét, ami nem a vásárlás és az ajándékok, hanem a hittel és szeretettel teli együttlét a családunkkal, barátainkkal. Az első vasárnap műsorának főszereplői az óvodások voltak, akik nagyon szép versekkel, csodás énekekkel kedveskedtek vendégeinknek. Az első gyertyát a megszentelt koszorún az óvónők és Tóth Vikória gyújtotta meg a Süni csoport nevében. Az óvoda dolgozói gondoskodtak a vendéglátásról, nagyon finom teát, forralt bort és zsíros kenyeret készítettek, amit a jelenlévők szívesen fogyasztottak.

December 9-én, a második vasárnapon ugyan olyan ünnepi hangulatban vártuk a templom előtt a velünk együtt ünneplőket, mint azt az előző vasárnap tettük. Hála Istennek most is sokan összegyűltünk. Ez az ünnepi vasárnap az általános iskolásoké volt. Iskolánk tanulói adták az adventi műsort. Az énekkarosok Bíró Csilla vezetésével egy nagyon szép karácsonyi dalt énekeltek és hallhattunk két verset illetve történetet is Győri Marcell és Kardos Boglárka tolmácsolásában. Köszönjük! Műsoruk után Molnár Dorina és Bíró Csilla gyújtotta meg a második gyertyát. Természetesen most is finom teával, forralt borral és zsíros kenyérrel vendégeltük meg vendégeinket, amit az óvoda dolgozói készítettek el. Köszönjük Kis Anitának a támogatását, az Ő jóvoltából szaloncukorral kínálhattuk meg az Advent második vasárnapjára kilátogató apróságokat.

December 16-án igazi téli hangulatban, hólepte tájon, a gyerekek vidám csúszkálásával kísérve ünnepeltük Advent harmadik vasárnapját a templom előtt. Mit is kell tudnunk erről a napról?  Ezen a napon az Úr eljövetének közeledtét ünnepeljük. Ez a vasárnap az örömé: Szűz Máriát dicsőítjük, aki megszülte a Fiút. Az örömvasárnap liturgikus színe a rózsaszín. A harmadik az egyetlen gyertya az adventi koszorún, amely nem lila. Ezen a napon – én úgy hiszem, hogy egy fehér angyal száll le közénk, kezében egy fénysugárral, mellyel megérinti a tiszta szeretetre képes embereket. Ennek hatására a fény ragyogni kezd a szívünkben, eláraszt a béke és a boldogság érzése. Ezt a csodálatos érzést igyekeztünk felszínre hozni az együtt ünneplők lelkében. Reméljük, hogy sikerült.

Az öröm vasárnapjára vendégművészt hívtunk. Arany Zsolt gitár kísérete mellett ajándékozott meg bennünket karácsonyi dalaival. Műsora végén meglepetéssel készült. Két kislányával együtt egy csodálatos adventi dalt énekeltek. E dal hangjai közben Szőke Piroska Andrea, az ÁMK vezetője és Tóth Tibor alpolgármester gyújtotta meg a harmadik gyertyát a jelenlévők gyűrűjében.

A vendéglátásról, mely most is a hagyományosan finom tea, forralt bor és zsíros kenyér volt, az iskola konyhájának dolgozói és a művelődési ház munkatársai gondoskodtak.

Már csak a szeretet lángja maradt, amit majd december 23-án este a Nyársapáti Népdalkör, Bimbó Brigitta és Strabán Anna közreműködésével gyújtunk majd meg Nyársapát adventi koszorúján.

Mivel már csak az új esztendőben találkozunk, az újság olvasóinak és szerkesztőinek is nyugodt, Isten által megáldott, békés, szeretetteli ünnepeket és sikerekben gazdag újévet kívánok a Nyársapáti Általános Művelődési Központ minden dolgozója nevében.

Nagyné Kovács Éva

Previous Nyársapát Község Önkormányzata ASP Központhoz Való Csatlakozása

Leave Your Comment

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.