EDWARD nap

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) 2018-ban is megszervezte az EDWARD napot. A kezdeményezés célja, hogy 2018. szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az EDWARD a European Day Without a Road Death betűiből összeállított mozaikszó.

A TISPOL és az EDWARD kezdeményezés azt szeretné elérni, hogy valamennyi úthasználó gondolkodjon el azokról a kockázatokról, amelyekkel a közúti közlekedése során szembesül, gondolja át, hogy az ő magatartása milyen veszélyhelyzetet idézhet elő mások számára, ezeket hogyan lehet csökkenteni.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság célul tűzte ki, hogy ezen a napon a gyalogosok, mint védtelen közlekedők biztonságára helyezi a hangsúlyt, elősegítve a TISPOL által kitűzött célokat.

Mindenek előtt a járművezetők viselkedése maradt a fő akadálya annak, hogy a 2020-as évre kitűzött célokat elérjük.

A járművezetők akaratlanul vagy néha szándékosan késztetnek más járművezetőt veszélyes helyzetekbe, mint a gyorshajtás, ittas vezetés, a biztonsági öv hiánya, járművezetés közben mobiltelefon használat, kötelező felelősségbiztosítás nélküli járműhasználat, kerékpárúton történő parkolás, a kijelölt gyalogátkelőhely elállása, a világítás hiánya vagy veszélyes manőverek.

Az EDWARD nap célkitűzéseit az alábbi honlapon érhetik el:
https://projectedward.eu/hu/irja-ala-a-fogadalmat/ ahol megismerhetik az alapelveket, melyek betartásával csökkenthető a kockázat és javítható a közlekedés biztonsága, nem csak 2018. szeptember 19-én, hanem minden nap.

Mindenki érjen haza épségben!

Köszönettel:
Nagykőrösi Rendőrkapitányság

Previous Mini Vállalkozói Zóna kialakítása Nyársapáton

Leave Your Comment

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.