Mikulás Nyársapáton - Nyársapát Község Önkormányzata

Mikulás jött a művelődési házba!

Községi Mikulás ünnepségre hívtuk Nyársapát apróságait 2019. december 5-én délelőtt a művelődési ház nagytermébe. Meghívásunkat nagyon sokan elfogadták, bár azt gondolom, hogy ez nem a szervezők jó munkájának, hanem a Mikulásnak köszönhető!

Eljöttek a legapróbbak a szüleikkel, az óvodások és az általános iskola 1-2-3. osztályos tanulói is. Olyan sokan voltunk, hogy elgondolkodtam, vajon befér-e majd hozzánk nagy puttonyával a Mikulás bácsi, amikor megérkezik?

Elhívtuk a Weiner Leó Zeneiskola tanárait, akik mesés, Mikulásos „hangszersimogatót” hoztak sok-sok énekkel a gyerekeknek. Nyergesné Radnóti Hajnalka hegedült, Unyi-Csernus Veronika fuvolázott, Németh Kornél csellózott, Kocsisné Bogdán Magdolna zongorán játszott, Olgyai Gábor pedig mesélt, verset mondott és énekelt a picikkel együtt, hátha jobban meghallja, és hozzánk is megérkezik a várva várt Mikulás. Nem is kellett mondani, a gyerekek együtt énekeltek a zenészekkel, így igen hamar megérkezett a Mikulás. Zsákjában szaloncukor, mogyoró és gyümölcsök voltak, amit a jelenlévő gyerekeknek örömmel adott át.

Virgácsot hozzánk nem hozott, mert itt, a nyársapáti művelődési házban csak jó gyerekek voltak.
Amint kiürült a puttonya, ahogyan jött, ugyan olyan hirtelen távozott is a Mikulás, mert bizony még nagyon sok gyereket kellett meglátogatnia december 6-án estig.

Remélem, hogy senki sem kapott tőle virgácsot, de akinek azt is hozott, biztosan sok-sok ajándékot is rakott mellé.
Köszönjük a zeneiskola tanárainak a csodálatos élményt, az önkormányzat és a Nyársapáti Gyermekekért Alapítvány támogatását, Dobos Józsefnek a hangosítást és nem utolsó sorban köszönjük a Mikulásnak, hogy ránk is gondolt!

A művelődési ház dolgozói nevében mindenkinek áldott karácsonyt és békés, boldog újesztendőt kívánok!
Nagyné Kovács Éva

Start typing and press Enter to search