Karácsonyi Csillagokért Alapítvány

Alapítványunk hivatalosan 2006. október 27-én alakult meg azzal a céllal, hogy a 441. főút melletti alapítványi parkban karácsonyi díszvilágítást és ünnepséget rendezzünk. Ezzel is segítsünk és örömet szerezzünk a hátrányos helyzetű családok, segítséggel élők, és egyedül állók részére nemcsak Nyársapáton, hanem a kistérség szinte teljes területén.

„Lámpagyújtó ünnepséget” szervezünk minden év december 20-a körüli időpontban, ahol a karácsonnyal kapcsolatos kulturális műsorral kedveskedünk a kilátogatóknak és megvendégeljük a rászorulókat.

Az ünneplőbe öltözött park Vízkeresztig várja látogatóit.

 

Erre a „Lámpagyújtó ünnepségre” meghívjuk Nyársapát és a környező települések hátrányos helyzetű csoportjait – fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak, értelmileg sérültek, szociálisan nehéz helyzetben élők, idősek, a környező szociális intézmények lakói, otthontalanok –, mely a szeretet ünnepén nem mindennapi örömet szerez azoknak, akiknek nem adatik meg, hogy az ünnep perceiben együtt lehessenek családjukkal, szeretteikkel. Az ünnep számukra emlékezetessé tétele mellett természetesen nagy szeretettel várjuk erre az ünnepségre a nagycsaládosokat, az óvodásokat, iskolásokat is nagylelkű, önzetlen segítőink támogatásának felhasználásával.

Ebben hagyományosan részt vesznek, illetve támogatást biztosítanak Nyársapát önkormányzatán és az alapítványon kívül a környező települések önkormányzatai, vállalkozói, civil szervezetei, az egyházak képviselői és magánemberek is.

Ez példa értékű összefogás, melyben politikai, felekezeti és bármi egyéb hovatartozástól mentesen önzetlenül teszünk azért, hogy az arra rászorulóknak örömet szerezzünk Karácsony szent ünnepéhez közeledve.

 

Alapítványunk vezetője dr. Évin Sándor, aki az alapítvány hivatalos megalakulása előtt is – évtizedek óta – örömet szerzett a nyársapátiaknak és a 441-es úton járóknak a park díszvilágításával.

Ez az ünnepség és a díszvilágítás Nyársapát egyik „jelképévé” lett, községünket országosan ismertté tette, melyről minden évben beszámolnak a médiák.

„Lámpagyújtó ünnepségünk” 2009. évben december 19-én 16 órakor kezdődik, melyre nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit Nyársapátra a 441. számú főút melletti alapítványi parkba, hogy együtt köszönthessük a Karácsonyt.

Elérhetőségeink:

Dr. Évin Sándor 53 355 892, 20 9782 740,
e-mail: dr.sandor.evin@freemail.hu

Karácsonyi Csillagokért Alapítvány alapító tagjai

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.