Kijárási korlátozás meghosszabbítás tájékoztató

Nyársapát Község Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kormány 169/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete értelmében a kijárási korlátozást Budapesten és Pest megye egész területén fenntartja.

A kormány által hozott rendelkezések alapján Nyársapát községben az alábbi szabályozások maradnak hatályban:

– A 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja. A megjelölt helyeken és időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag ezek a személyek tartózkodhatnak.

– A gyógyszertár továbbra is munkanapokon 11:00-13:00 óráig van nyitva. 11-12 óra között a nyugdíjas korosztályt (60 év felett) látják el, míg 12-13 óra között a fiatalabbakat.

– A községben működő valamennyi üzlet és dohánybolt – kivéve a drogériák, élelmiszerüzletek, – 06.00 és 15.00 óra között tarthat nyitva.

– A vendéglátó üzletek kerthelyiségei, teraszai továbbra sem nyithatnak meg községünkben. Az ételek, italok továbbra is csak csomagolva elvitelre adhatók és szállíthatók ki.

– Augusztus 15-ig nem lehet rendezvényeket tartani.

– Az esküvőkön továbbra is csak a házasulandók és két tanú lehet jelen.

– A temetésekkel és az egyházi szertartásokkal kapcsolatban is a korábbi rendelkezések vannak érvényben.

– A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet 1. értelmében a sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között megtarthatók, a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzéseken való részvétel megengedett.

Kérünk mindenkit, hogy az ajánlott 1,5 méteres védőtávolságot egymástól tartsák meg és a zárt közösségi terekben, tömegközlekedési eszközökön szíveskedjenek maszkot használni!

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a saját maguk és egymás védelme érdekében hozott intézkedéseket továbbra is szíveskedjenek betartani!

Previous Óvoda ügyelet tajekoztató

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.