Lakossági tájékoztató!

TÁJÉKOZTATÁS

 

Nyársapát Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2020. március 16-i rendkívüli ülésén a koronavírus-járvány miatt a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendelettel a Kormány által az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érekében Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzet okán az alábbi döntéseket hozta:

 

 1. Az önkormányzat fenntartású óvoda 2020. március 17. napjától zárva tart.

A szülők igényei alapján, különösen indokolt esetben, kérelem alapján – melynek eldöntése az intézményvezető feladata – az intézmény munkanapokon biztosítja a gyerekek napközbeni maximum 10 fős, kiscsoportos felügyeletét.

Különösen indokolt eset:

 • Semmilyen módon nem tudjuk megoldani az otthoni felügyeletet.
 • A gyermek egészséges- sem orrfolyás, köhögés, általános levertség, láz NEM jellemzi a gyermeket.
 • Az intézménynek joga van hazaküldeni a gyermekeket, ha betegség tüneteit mutatja.
 • A gyermek családjából, közelebbi és távolabbi ismerősei közül senki nem járt külföldön az elmúlt két hétben.
 • Aki otthon tartózkodik, CSED, GYES, GYED ellátást kap kisebb gyermeke miatt tartsa otthon óvodás gyermekét. Számukra  a jelen helyzetben nem tudjuk az ügyeleti rendszert biztosítani.

Ugyanez vonatkozik abban az esetben is a szülőre, ha iskolás korú testvére/testvérei vannak a gyermeknek.

 

 1. március 18. napjától a védőnői szolgálat zárva tart. A gondozottak ellátása elsősorban online kapcsolati eszközökkel történik. A védőnővel a kapcsolatfelvétel telefonon, elektronikus úton megoldott. Tel.: 06/20 3893044

 

 1. A háziorvosi rendelő bezárására nem kerül sor, viszont a háziorvosok egészségének védelmének érdekében a 65 életévüket betöltött orvosok, jelen esetben dr. Gyáfrás Sándor háziorvosunk részére biztosítani szükséges, hogy ne találkozzon személyesen beteggel. Így a személyes betegellátás alól felmentjük és a távkonzultáció keretén belül folytatható az ellátás.

Távkonzultáció jelen esetben telefonon vagy elektronikus csatornákon keresztül történő anamnézis-felvételt és esetlegesen e-recept írást jelenti.

Amennyiben a páciens légúti tünetekkel (láz, köhögés, torokfájás), de nehézlégzés nélkül a rendelőhöz érkezik, akkor az alapellátó praxis személyzete jogosult utasítani a pácienst arra, hogy térjen vissza otthonába, és az ellátást távkonzultáció keretében belül folytassák. Az ellátás tehát nem tagadható meg, de távkonzultáció keretén belül folytatható. Ugyanez a helyzet minden olyan páciens esetében, akiknek személyes vizsgálata nem tűnik feltétlenül indokoltnak.

 

 1. Az általános iskolában tantermen kívüli digitális oktatás lesz. Az iskolai oktatással kapcsolatos információk megtalálhatók az iskola facebook oldalán, illetve a kifüggesztett hirdetményeken.

 

 1. március 18. napjától a közétkeztetést, igénylés alapján (igénylésüket leadhatják az iskola, valamint az óvoda facebook oldalán) csak elvitelre tudjuk biztosítani ebéd formájában. Az ebéd átvételére az általános iskola konyhája ajtajában kerül sor 11:00 – 12:30 között. Kérjük a szülőket, hogy akik leadják igénylésüket, azok ténylegesen vegyék át, ellenkező esetben a következő naptól megszűnik az étkeztetés számára.

 

 1. A 2020. március 17. napjától a helytörténeti kiállítás, a művelődési ház és könyvtár, községi játszótér zárva tart.

 

 1. A Nyársapáti Közös Önkormányzati Hivatal személyes ügyfélfogadása 2020. március 16. napjától (visszavonásig) szünetel.
  Rendkívüli, halaszthatatlan esetben a központi telefonszámon: 06/53-389-111 kell előzetesen egyeztetni, vagy az alábbi e-mail címen: hivatal@nyarsapat.hu.

 

 1. A tanyagondnoki szolgálat a szokott rend szerint zajlik.

 

 1. A 41/2020. Korm. rendelet 3. § (2) bekezdése alapján a hatósági házi karanténban tartózkodó ellátásról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

 

 

Kérjük, a vírus terjedésének megelőzése érdekében, a rendkívüli helyzetben segítsük idős embertársainkat, szüleinket, nagyszüleinket, a szomszédokat a bevásárlásban, gyógyszereik beszerzésében, postai ügyintézésben. ne hagyjuk magukra az időseket!

 

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy őrizze meg nyugalmát a hivatalos szervek tájékoztatóiból szerezzen információkat!

 

Közönöm a megértést és türelmet! Az egészségünk a legfontosabb!

Figyeljünk magunkra, figyeljünk egymásra!

 

Kis Miklós
polgármester

Previous Tájékoztatás a Nyársapáti Közös Önkormányzati Hivatal működéséről

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.