Nyársapáti népdalkör

Nyársapáti Népdalkör 1987-ben alakult, elsősorban önmaguk és a helyi nyugdíjasok szórakoztatására.

Vezetőjük: Kapás Mihályné Művészeti vezető: Kovács László a „ Népművészet ifjú mestere”, aki 1998-tól kezdve Pécelről jár át Nyárspátra. A Nyársapáti Népdalkör a KÓTA és Vass Lajos Népművészeti Egyesület tagjaként részt vesz országos találkozókon, és már több alkalommal volt házigazdája hasonló rendezvényeknek. A csoportot a népdal szeretetén kívül, összetartja egymás és Nyársapát szeretete, a közösen elért sikerek, a minősítő versenyeken szerzett bronz, ezüst, arany, majd az „Aranypáva” fokozatú elismerések, melyek a település hírnevét is öregbítették, kis településünket egyre több helyen ismerik az országban.

A népdalkör minden meghívást elfogad, mivel a település népzenei hagyománnyal nem rendelkezik, így más tájegységek dalait énekelik.

Műsoruk: Arató dalok, bordalok, katona dalok, szerelmes népdal összeállítások. A Nyársapáti Népdalkör a helyi művelődési ház keretein belül működik, az önkormányzat az intézmény költségvetésében biztosítja a művészeti vezető tiszteletdíját és a csoport utazási költségeinek egy részét. Népdalkör tagjai főleg az idősebb, nyugdíjas korosztályt képviselik, de van néhány igen lelkes fiatal tagja is: Kapás Mihályné Kiss Sándorné Labancz Árpádné Lugosi Istvánné Mogyorósi Ferencné Miczi Flóránné Pásztor Lászlóné Mészáros Istvánné Varga Eszter Varga Éva Kovács László (művészeti vezető)

Népdalkör elérhető: 06/20-5000-309 53/389-067

Művelődési háza e-mail címe: muvhaz@nyarsapat.hu

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.