Peace Run maratonfutás Nyársapáton - Nyársapát Község Önkormányzata

Peace Run maratonfutás Nyársapáton

 In aktuális

2019. május 22-én a Peace Run maratonfutás résztvevői jártak településünkön. Győri Gábor és kolegája felvezetésével érkeztek hozzánk Nagykőrösről, ám aznap Kecskemét-Szolnok távolságot teljesítettek. A világbékére szeretnék fölhívni a figyelmet evvel az országon, sőt a világon átívelő futással, mivel ez egy az egész világra kiterjedő akciósorozat. Magukkal hoztak egy fáklyát, ami már járt az összes földrészen többek között az Északi-sarktól egészen Ausztráliáig. A béke lángját szimbolizálja, amit minden ember szívében fel szeretnének éleszteni.

A futókat Víg Károly és Tolnai Judit fogadta a vállalkozó szellemű iskolás gyerekekkel együtt, a nyársapáti elágazásnál. Innen futottak a főutcán, rendőri felvezetéssel, fáklyával a kézben egészen az óvodáig, ahol, már várták őket kis ovisaink, Judit-, Irina-, és Zsani néni vezetésével. A futás végcélja a Szarka Kúria udvara volt, ahol kis vendéglátásban részesültek a futók, Móni-, Ildi-, és Kata néni segítségével. Nagyné Kovács Évi, pedig a Múzeumi kiállítótérben állt helyt, készséggel vezette körbe a látogatókat. Ezúton köszönjük segítségüket. És végül, de nem utolsó sorban köszönjük Bimbó Pálnak és munkatársainak, hogy előkészítették a helyszínt a futók fogadására.

A futók a Kúriába érve, egy kis játékos zenés műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, átadták a fáklyát Víg Károlynak, aztán kézről kézre a gyerekeknek, evvel köszönve meg jelképesen a szívélyes fogadtatást. Azt kérték, hogy mindenki koncentráljon a saját lelkére. Ha ott megteremtette a békét, máris rengeteget tett a világbékéért.

Ezt kívánom én is. Először mindenki söprögessen a ’saját portáján’, tegyen rendet a saját életében, akkor talán előrébb léphet a falunk közössége is.

A kis vendéglátást megköszönvén, rendőri felvezetéssel útnak indultak a futók Cegléd felé. Remélem sikerrel jár a ’láng’ terjesztése.

Start typing and press Enter to search