500 maszk került szétosztásra a községben

Mai naptól hatályos a szigorúbb járványügyi szabályozás, ezért az önkormányzat jóvoltából 500 db maszk került szétosztásra a községben működő üzletek és intézmények között.

Kötelező a megfelelő maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, bevásárlóközpontok, mozik, színházak, múzeumok, könyvtárak közönség által látogatott területén, valamint egészségügyi és szociális intézményekben, közszolgálati és postai ügyfélszolgálatokon is. A maszkviselési kötelezettség be nem tartását szigorúbban szankcionálják. A tömegközlekedési eszközről leszállítható az, aki nem visel maszkot, és emellett akár 50 ezer forint büntetést fizethet. Még szigorúbb lehet a büntetés, ha az illető együttműködése hiányában megzavarja a közösségi közlekedést, ez esetben ellene rendőri intézkedést is lehet kezdeményezni és elzárással is büntethető.

A maszkviselési kötelezettséggel kapcsolatos szabályokat az üzletek, a mozik és a bevásárlóközpontok esetében a kereskedelmi hatóság, minden más helyen a kormányhivatal, a rendőrség pedig bármely helyszínen ellenőrizheti. A maszkviselés betartása az üzletek, bevásárlóközpontok mozik üzemeltetőinek felelőssége is. Az üzemeltető a maszkviselési szabályokat sértő személyt a maszkviselésre felszólíthatja, ha az illető ennek ellenére sem vesz fel maszkot, akkor távozásra kell felszólítani és kiszolgálás is megtagadható tőle. Az üzemeltető csak akkor büntethető, ha semmit nem tesz a jogsértés ellen. Ez esetben a kereskedelmi hatóság az ellenőrzés során vagy a rendőrség értesítése alapján több fokozatban szankciót szabhat ki az üzletre is. Első alkalommal figyelmeztetést alkalmaz, második alkalommal 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő bírságot szab ki, harmadik alkalommal az üzletet, illetve a helyiséget legalább 3 napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.

A vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek mától csak 23 óráig lehetnek nyitva és továbbra is érvényben marad az 500 fős létszámkorlát.

Kérem, tartsák be a maszkviselésre és a távolságtartásra vonatkozó előírásokat! Kérem a kereskedelmi egységek, boltok vezetőit, dolgozóit is, hogy tartsák és a vevőkkel is tartassák be az érvényben lévő előírásokat. A vírus sem kímél minket, az ellenőrök sem fogják elkerülni a falut.

Vigyázzunk egymásra, viselkedjünk felelősséggel!

Kis Miklós

polgármester

Previous Hamarosan elkészül az urnafal

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.