Befejeződött a csapadékvíz elvezetés munkálatai

Befejeződtek a „Felszíni csapadékvíz elvezetése Nyársapáton” projekt kivitelezési munkálatai

 

Nyársapát Község Önkormányzata 2017.09.27-én sikeres pályázatot nyújtott be a Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén című, PM_CSAPVÍZGAZD_2017 kódszámú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósult meg, támogatója a Pénzügyminisztérium.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 245,71 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Külterület (hrsz 0215, 0350, 0400), a József Attila és a Petőfi Sándor utcák felszíni csapadékvíz elvezetését valósította meg.
A Támogatási Szerződés száma: PM_CSAPVIZGAZD_2017/23

 

A kivitelezővel 2018.11.19-én került megkötésre a vállalkozási szerződés. A munkálatokat a PENTA Általános Építőipari Kft. 2019.06.03-án megkezdte.

 

A projekt keretében csatornák és kapcsolódó műtárgyak építése történt meg melynek hatására ezentúl az elvezetett csapadék káresemény mentesen tud a befogadó csatornán eltávozni.  A belterületi szakaszokon a csatornák TB elemes mederburkolattal épültek, a József Attila utca egy szakszán a tervezett TB elemes csapadékvíz elvezető rendszer nem volt kivitelezhető, így helyette földmedrű szikkasztó árok került kialakításra, míg a külterületi szakaszon pedig földmedrű csatorna épült.

 

A kivitelezési munkálatok a terveknek és az időközben szükségessé vált módosításoknak megfelelően elkészültek.  A kivitelező cég 2020.05.22-én a munkát készre jelentette. A műszaki átadás átvételi eljárás 2020.06.17-én megtörtént.

 

Az utóbbi időben tapasztalható és egyre gyakoribbá váló nagyobb esőzések, veszélyes helyzeteket és komoly károkat okozhatnak a település lakosságának. A projekt hatására javultak a település központi részén a csapadékvíz elvezetés infrastrukturális feltételei, valamint megvalósult a csapadékvizek belterületről történő mielőbbi elvezetése a külterületen található befogadóba, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a káresemények csökkentéséhez megóvva ezzel a település és a lakosság értékeit.

Previous Magyar Falu Program tájékoztató

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.