Befejeződött Nyársapát Község Önkormányzatának kerékpárút építési és felújítási projektje

Nyársapát Község Önkormányzata 2018.09.24-én sikeres pályázatot nyújtott be a „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című, PM_KEREKPARUT_2018 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Pénzügyminisztérium, lebonyolítója a Magyar Államkincstár.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 175,06 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével, 692 méter hosszú kerékpárút felújítását és biztonságossá tételét, valamint összesen 1761,44 méter új, kerékpáros létesítmény megépítését valósította meg.

A fejlesztés eredménye

Nyársapát Község Önkormányzatának döntése alapján, a település legforgalmasabb közútja, a József Attila út (46119 sz. közút) kül- és belterületi szakaszát érintő fejlesztést hajtotta végre.

A projekt 3 nagyobb részből állt:

  • Első lépésként a 02/2 helyrajziszámon található, 2000-ben épült, 692 méter hosszú kerékpárút felújítása történt meg. A kerékpárutat 2,25 méterre szélesítették és újra aszfaltozták.
  • A második, legnagyobb projektelem keretében, az érintett közút belterületi szakaszán, a Vasút utcától a lakott terület határáig, 1286,54 méter hosszú, 1,25 méter széles, kétoldali nyitott kerékpársáv alakítottak ki. Érintett helyrajzi szám: 90.
  • A harmadik rész, az előző folytatásaként az érintett útszakasz külterületi szakaszán, a település határától 474,90 méter hosszon, egy kétirányú kerékpárút megépítését foglalta magába. A kerékpárút ezen a szakaszon 2×1 haladósávval 2,25 méter szélességben, a közút baloldalán kerül megépítésre. Az ebben a szakaszban érintett helyrajziszám: 0400.

A kivitelezési munkákat, a közbeszerzési eljárás keretében legkedvezőbb ajánlatot adó NÉMETH ÚT KFT. (3375 Mezőtárkány, Ady E. út 6. Adószám: 13411974-2-10) végezte el.

A projekt társadalmi-gazdasági hatásai

Kerékpáros közlekedés szempontjából a projekt, a település külterületén található célállomások, központból történő megközelítését, illetve a külterületi tanyás területeken élők központba történő biztonságos bejutását oldotta meg.

A projekt legnagyobb gazdasági hatását a fejlesztéssel érintett területen található munkáltatók biztonságos megközelíthetősége jelenti.

A kerékpáros létesítmény lehetőséget nyújt a két szomszédos település, Cegléd és Nagykőrös  kerékpárral történő megközelítésére, hiszen becsatlakozik a két várost összekötő, időközben elkészült kerékpárútba.

A beruházás megvalósításával nagymértékben javult a külterületeken és a tanyás lakórészeken élők esetében a közszolgáltatásokat nyújtó intézmények – önkormányzat, posta, óvoda, iskola – elérése, hiszen ezek mind a település központjában helyezkednek el.

További információ kérhető:

Varga Erika – sajtóreferens

varga.erika@mailpartner.hu

Previous Hirdetmény az általános iskolai beiratkozás rendjéről

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.