Biztonságban a téli szünidőben is

Közelednek az év végi ünnepek és a várva várt téli szünidő. Szülőként a mi felelősségünk, hogy beszéljünk a gyermekeinknek néhány alapvető biztonsági szabályról. Fontos, hogy a család minden tagja tisztában legyen egy-két hasznos információval, azért hogy a téli szünidő a kellemes élmények miatt legyen felejthetetlen. Kérjük, gyermeke biztonsága érdekében szánjon néhány percet családjával az alábbi jótanácsok átbeszélésére.

 

  • Ha a szünidő alatt a gyermekünk egyedül marad otthon, akkor is legyen elővigyázatos. Hívjuk fel figyelmét nyomatékosan, hogy ne engedjen be idegeneket a lakásba, bármilyen indoka is legyen arra, hogy be szeretne jutni.

 

  • A karácsonyi ünnepek fontos kellékei minden családban a gyertyák, csillagszórók, de ezeket csak a szülői felügyelet mellett használják, mert súlyos következményekkel járhat helytelen használatuk.

 

  • A szünidőben a barátokkal közösen szervezett programok (kirándulás, mozi, színház stb.) tekintetében legyenek figyelemmel arra, hogy a téli időszámítás miatt hamarabb sötétedik, ezért lehetőség szerint erre tekintettel szervezzék meg a programokat és utána a hazafelé vezető utat. A szülőknek fontos tudni arról, hogy a gyermekek hova mentek és várhatóan mikor érkeznek haza.

 

  • Karácsonykor szeretjük meglepni a szeretteinket ajándékokkal, de ezek megvásárlásakor a nagy tömegben megbújó és nagy rutinnal rendelkező zsebtolvajokra próbáljanak figyelni. Ne adjanak nekik esélyt, hogy a megtakarított pénzükből ők lepjék meg a szeretteiket. A készpénzt, bankkártyát, pénztárcát tegyék olyan helyre, ahol más nem tud könnyen hozzáférni.

 

  • Szilveszter idején a pirotechnikai eszközöket (petárdák, tűzijátékok) csak a rendeltetésüknek megfelelően használják, betartva a jogszabályok által előírt idő és helybeli korlátokat, ezáltal elkerülve a maradandó sérüléseket okozható baleseteket.

 

  • Az ünnepek ideje alatt sem ajánlott az alkohol fogyasztás, mert a fiatalkorúak esetében is a legtöbb „diszkóbaleset” ennek a számlájára írható. Emellett könnyebben válhat alkohol befolyása alatt bűncselekmény áldozatává (rabolnak, tettleg bántalmazás) vagy még rosszabb esetben elkövetőjévé (garázda magatartás, testi sértés).

 

Az ünnepek alatt is elérhető a segítség, baj esetén hívja a 112, 107 telefonszámokat!

Kellemes szünidőt kíván a Nagykőrösi Rendőrkapitányság!

Previous Nyársapát Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2018. (X.24.) önkormányzati rendelete az étkezési térítési díj megállapításáról

Leave Your Comment

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.