Nyársapát bemutatkozott a Laskafesztiválon

Pünkösd vasárnap, 2019. június 9-én igen nagy létszámú, 80 fős küldöttséggel érkeztünk Ceglédre a Laskafesztiválra, ahol 12.30 -14 óráig miénk volt a nagyszínpad, ahol Takáts László polgármester úr, és a művelődési központ részéről Darányi Ágnes és Baksa Dániel fogadott nagy szeretettel.

Mivel Nyársapát területe 1954-ig hol Ceglédhez, hol Nagykőröshöz tartozott, saját, csak erre a falura jellemző gasztronómiai, illetve néprajzi elemekkel nem büszkélkedhetünk. Büszkék vagyunk viszont a kis falunkban élő tehetséges emberekre, a nálunk működő civil szervezetekre, együttesekre, különböző csoportjainkra, akik közül ezen a hatalmas rendezvényen öten mutatkoztak be, vagyis adták elő produkciójukat. Megvallom, egy kicsit tartottunk attól, hogy nem igazán lesz közönségünk a déli órákban a hatalmas meleg, illetve a Ceglédi Vágta futamai miatt, de hála Istennek nézők is voltak, és csodálatosan szerepeltek csoportjaink.

Először az  1987-ben alakult Nyársapáti Népdalkör lépett színpadra. Művészeti vezetőjük 21 éve Kovács László népzenész, hangszerkészítő, akinek irányításával többszörös „Aranypáva díj”, és egy „Aranypáva Nagydíj” boldog tulajdonosai lehettek. Tudjuk róluk, hogy rendszeres fellépői a helyi és a környező települések rendezvényeinek. 2018-tól egyesületi formában működnek, munkájukat Nyársapát Község Önkormányzata is támogatja. A Csoóri alapból az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével elkészült az első önálló cd-jük és jelenlegi fellépő ruhájuk. A Laskára Nógrádi mulatós és Délvidéki bordal összeállítással készültek.

A Fortuna Mazsorett Együttes 2017 őszén alakult Nyársapát községben Szűcs Anikó okleveles mazsorett oktató vezetésével. Az együttesbe járó óvodás és kisiskolás korú gyermekek heti rendszerességgel vesznek részt a foglalkozásokon. Jelenlegi csoportjaik a Krajcár és a Fantázia nevet viselik. Az együttesbe járó gyermekek nagyon ügyesek, látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik, amit csinálnak. A Laskafesztivál közönségének repertoárjuk kedvenc számait, a mazsorett által használt több eszközt is bemutatták. A két csoport szinte állandó szereplője Nyársapát programjainak, és idén a kisiskolás korosztályú Fantázia csoport más településen is vendégszerepelt.

Harmadikként a Duende Tánciskola társastánc csoportjai mutatkoztak be Nagy Éva vezetésével. A tánciskola növendékeik számottevő versenyeken értek el fantasztikus helyezéseket, mint például az idei Magyar Látványtánc Sportszövetség által megrendezett kétfordulós kvalifikáción, ahol eredményeikkel tovább jutottak az Európa Bajnokságra.

Nyársapáton a képzés ebben a tanévben indult el és hatalmas lelkesedéssel és szorgalommal dolgoznak a diákok. Folyamatosan lehet csatlakozni hozzájuk a nyár folyamán is a táncolni vágyó gyermekeknek. Latin táncokat láthattunk tőlük, csodálatos ruháikban csak úgy ragyogtak a kicsik és az idősebb korosztály táncosai is.

Strabán Anna NUSIKA már sok éve fellépője Nyársapát helyi rendezvényeinek, illetve a környező településeken is bemutatta már tehetségét. Több műfajban is láthattuk, hallhattuk Őt a mulatóstól az örökzöldeken át a magyar pop rock dalok énekléséig. A népdalkörnek is tagja, így kétszer láthatták őt a Laskafesztivál nézői a színpadon.

Repertoárjából vegyesen, mindenből egy kicsit mutatott be nagy sikert aratva.

Strabán István nevét mindenki ismeri Nyársapáton és a környező településeken is, hisz több évtizede fellépője a különböző rendezvényeknek. István többszörös Világ- és Európa bajnok hip-hop táncos. Vezetésével már nagyon sok hip-hop formáció szerzett országos ismertséget, elismertséget. Erre a fellépésre az „NK HIP-HOP” nevű csapattal érkeztek. Természetesen mint minden csapatunk, ők is nagy sikert arattak. Az Ő produkciójukkal zárult a Nyársapát bemutatkozik programja. A szervezőknek köszönjük a bemutatkozás lehetőségét, a fellépőknek pedig a csodálatos pillanatokat, melyekkel megajándékoztak bennünket, nézőket.

A gyerekek szüleinek is jár a köszönet, hiszen biztosították, hogy a kicsik eljutottak Ceglédre, a fürdő melletti rendezvényhelyszínre. Az önkormányzatnak pedig a szendvics és palacsinta ebédet köszönhetjük, melyet a déli fellépéshez biztosítottak a fellépőknek. Jóleső érzéssel töltött el, hogy elkísért bennünket erre a nagyon fontos eseményre Tóth Tibor alpolgármester úr, dr. Bicskei Krisztina jegyző asszony, Bognár István képviselő és Szőke Piroska Andrea ÁMK vezető is. Megfogalmazódott bennünk, hogy jó lenne valamelyik rendezvényünkön Cegléd bemutatkozó csoportjait látni.

Nagyné Kovács Éva

Previous Nyársapát Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2019. (VI.06.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2018. évi költségvetésének végrehajtásáról

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.