Óvodai gyermekfelügyelet tájékoztató

KEDVES SZÜLŐK!

Tisztelettel tájékoztatom Önöket arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 18/2021. (III. 06.) EMMI határozata alapján visszavonta a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.05.) EMMI határozat 6. pontját.

A kormány az óvodás és általános iskolás gyermekeket nevelő családok helyzetének megkönnyítése érdekében úgy döntött, hogy az intézményben a szülők igénye és kérelme alapján biztosítani kell a gyermekfelügyeletet.
Tekintettel arra, hogy a rendkívüli intézkedések fő oka a járvány terjedésének megakadályozása, kérjük, hogy a gyermekfelügyeletet valóban csak a legszükségesebb esetekben – különösen munkavégzés, vagy a védekezésben való részvétel miatt – vegyék igénybe.

A rendkívüli szünet alatt (2021. március 08-ától 2021. április 07-ig) gyermekfelügyeletünkkel kapcsolatban a következő intézkedéseket tesszük:

– gyermekük felügyelet iránti kérelmüket az óvónéniknek jelezzék vagy levélben kérem eljuttatni az óvodánk e-mail címére: nyarsapat.amk@mail.com

– Már érkeztek be kérelmek ez alapján biztosítjuk az ügyeletet.

– További igénnyel az óvoda hívható (7.00 órától -16.00 óráig) az alábbi telefonszámokon:
06/53/589 204, +36 70 430-4564, +3630 433 4564

– A gyermekfelügyeletet igénybe nem vevők étkeztetését, a veszélyhelyzet ideje alatt egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet ideje alatt működési rendjéről szóló 556/2020.(XII.4.) Kor. rendelet megfelelő alkalmazásával biztosítjuk.

A Kisméhecske Kft. az általános iskola tálalókonyháján biztosít napi 3x étkezésnek megfelelő ételt, mely naponta elvihető: 10.00-13.00 óra között.

– Étkezésre további jelentkezés óvodánk facebook csoportjában a kiírás alatt, vagy a már kiírt telefonszámokon történik, előző nap 10.00 óráig.

Bízunk abban, hogy a Húsvét elhozza az új kezdet reményét és a Kormány minél hamarabb feloldja a korlátozásokat, hogy visszatérhessünk megszokott napjainkhoz.

A korlátozások betartása komoly kihívást jelent mindannyiunk számára. Az otthonlévő gyermekeket sem szeretnénk 1 teljes hónapig nélkülözni, ezért számukra minden hétre osztunk meg információkat, digitális tartalmakat abban a témakőrben, amivel éppen az óvodában azon a héten foglalkoztak volna. Ezt az óvoda facebook oldalán fogjuk megtenni. Természetesen nem kérjük számon, de nagy öröm számunkra, ha visszajeleznek felénk.

Előre is köszönjük!

Szőke Piroska Andrea
Nyársapáti ÁMK vez.

Previous A NYÁRSAPÁTI KÖZÖS ÖNORMÁNYZATI HIVATAL 2021. MÁRCIUS 08-TÓL ÉRVÉNYES MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.