15 éves a Gokart Park

Az idő egy csalóka valami, nem is gondolná az ember, hogy milyen gyorsan halad. Erre döbbentem rá, amikor Bognár István hozta a meghívót a Bognár Gokart Park 15 éves évfordulójának megünneplésére. 2004-ben is ott voltam, amikor indult ez a kis falunkban igazán különleges sport, a gokartozás lehetősége.

Most, 2019. június 22-e délutánján a gokartos fiatalokon túl olyan emberekkel is találkozhattunk, akik valamilyen szinten részesei voltak a pálya megszületésének a gondolattól az aszfaltcsík lerakásáig. Erre a jubileumra Bognár István kiadott egy kis füzetet, melyben benne van, hogy honnan indult és hová jutott ez a Nyársapát, Iskola dűlő 20. szám alatti tanyaterület. A szőlő és meggyfák helyét foglalta el a pálya, mely minden évben bővült, szépült, valami újat adott. Állandóság csak a Bognár család töretlen hite, szeretete és hatalmas munkája azért, hogy ez a park örömet adjon sportolóknak, az oda kilátogató családok minden korosztályának, a park szépségét és lehetőségeit felfedező programszervezőknek, akik más szemszögből is megismertették ezt a különösen szép, virágos pályát. Gondolok itt a 24 órás robogóversenyre, amit az egész ország élőben láthatott, a veterán motorok és autók felvonulására, és természetesen Bognár István és felesége, Erzsike által szervezett térségi amatőr gokart kupákra, a gyermekeknek rendezett versenyekre, a Kossuth Kupákra.

Nagyon sokan szeretik ezt a nyársapáti gokart pályát nem csak azért, mert nagyon jól megépített, technikailag jó pálya, hanem azért is, mert igazán szívvel, valódi szeretettel fogadják a vendégeket akkor is, ha először jönnek ide, és akkor is, ha hetente itt tartják edzéseiket saját versenygépükkel róva a köröket, mint az a két kisgyermek, akik Miskolcról jönnek rendszeresen Nyársapátra gokartozni szüleikkel. Ők bemutatót is tartottak nekünk. Ámultunk a gyorsaságukon, pedig még csak 7-8 évesek. Bemutatójuk után természetesen a jelen lévő
gyerekek és az idősebbek is gokartozhattak. Mi pedig, akik már „kinőttük” a gépek ülését szíves vendéglátás mellett beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.

További sikeres éveket, sok-sok itt felnőtt versenyzőt, Magyar Bajnokot, Európa- és Világbajnokot kívánok a Bognár Gokart Parknak!

Nagyné Kovács Éva

fotó: Marosvári Márta

Previous Múzeumok éjszakája és Nyári Napforduló

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.