Befejeződtek „Nyársapát Község Önkormányzat belterületi utak korszerűsítése” projekt kivitelezési munkálatai - Nyársapát Község Önkormányzata

Befejeződtek „Nyársapát Község Önkormányzat belterületi utak korszerűsítése” projekt kivitelezési munkálatai

 In fejlesztések, pályázat

Befejeződtek „Nyársapát Község Önkormányzat belterületi utak korszerűsítése” projekt kivitelezési munkálatai

Nyársapát Község Önkormányzata 2018.04.23-án sikeres pályázatot nyújtott be a Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című, PM_ONKORMUT_2018 kódszámú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Pénzügyminisztérium.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 78,64 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Dózsa György utca, Viola utca, Vasút utca, Rákóczi utca és Kun Imre utca felújítását valósítja meg.

A Támogatási Szerződés száma:     PM_ONKORMUT_2018/18

 

A projekt célja a pályázatban megjelölt önkormányzati tulajdonú belterületi utak felújítása és korszerűsítése volt a településen, melynek megvalósulása nagy jelentőséggel bír a település életében. Az érintett útszakaszok hossza összesen 1716 fm, amiből a Dózsa György u. 770 fm, a Viola utca 240 fm, a Vasút utca 160 fm, a Rákóczi u. 370 fm a Kun Imre u. pedig 176 fm. A legfontosabb cél az útfelület javítása, állagmegóvása, a közlekedés biztonság javítása volt. Az utcák teljes hosszában javított burkolatot kaptak 5 cm AC11 aszfalt terítéssel.

A kivitelezési munkálatok a terveknek megfelelően elkészültek.  A kivitelező cég a munkát készre jelentette. A műszaki átadás átvételi eljárás megtörtént.

A projekt jelentős mértékben hozzájárult a település infrastruktúrájának javulásához, amelynek hatására az ott élő lakosság életkörülményei is javultak.

Start typing and press Enter to search