Nyársapát belterületi utak korszerűsítése

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”16131″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”16356″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”16133″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Nyársapát Község Önkormányzata 2018.04.23-án sikeres pályázatot nyújtott be a Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című, PM_ONKORMUT_2018 kódszámú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Pénzügyminisztérium.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 78,64 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Dózsa György utca, Viola utca, Vasút utca, Rákóczi utca és Kun Imre utca felújítását valósítja meg.

 

A Támogatási Szerződés száma: PM_ONKORMUT_2018/18

A pozitív támogatói döntést 2018. november 29-én küldte ki a Magyar Államkincstár. 2019. február 18-án pedig a Támogatási Szerződés mindkét fél aláírását követően hatályba lépett.

A fejlesztés célja és a támogatott tevékenység főbb elemei:

A projekt célja a pályázatban megjelölt önkormányzati tulajdonú belterületi utak felújítása és korszerűsítése a településen, melynek megvalósulása nagy jelentőséggel bír a település életében. Az érintett útszakaszok hossza összesen 1716 fm, amiből a Dózsa György u. 770 fm, a Viola utca 240 fm, a Vasút utca 160 fm, a Rákóczi u. 370 fm a Kun Imre u. pedig 176 fm.

A legfontosabb cél az útfelület javítása, állagmegóvása, a közlekedés biztonság javítása. Az utcák teljes hosszában javított burkolatot kapnak 5 cm AC11 aszfalt terítéssel. A kapubehajtók burkolását jelen beruházás nem tartalmazza, csak az esetleges szintbe emelést, mely a sérültek biztonságos használatát jelenti a járdához, ill. a járdákról. Kialakítás során figyelembe vettük az utca meglévő adottságait. A tervezett utak hosszúságát a fentiekben jelöltük meg, szélességét egységesen 4,0 m szélesen. Mindkét oldalon 0,5 m széles padkával, mely zúzott kővel az utat megtámasztja. A padka biztosítja a kitérést és a leállást.

Az építés során fakivágásra nem kerül sor. Ellenkezőleg, új fák ültetésére kerül sor a polgármesteri hivatal munkatársa által kijelölt helyekre. Utcánként 5 db összesen 25 db fa ültetésére kerül sor. Kihelyezésre kerülnek sebességi haladást jelző táblák, utcánként 1 db a tervezési szakaszt érintő utca elején. Forgalmi sebességet korlátozó eszköz kerül kihelyezésre a kialakított új pályaszakaszokon. Fekvőrendőrből a Dózsa György utcában, a Rákóczi utcában és Viola utcában 2-2 db, a Vasút utcában és a Kun Imre utcában pedig 1-1 kerül elhelyezésre. Ehhez kapcsolódóan elhelyezésre kerülnek a fekvőrendőrt jelző táblák, fekvőrendőrönként 2-2 db. Az érintett útszakaszokon található vállalkozásokhoz kapcsolódva utcánként 1-1 db 4 kerékpár tárolására alkalmas tároló eszköz is elhelyezésre kerül.

A fejlesztés eredményei és társadalmi-gazdasági hatásai:

A projekt több pozitív változást is fog hozni a település életében, hiszen a beruházás eredményeképp veszélyhelyzetben gyorsabban helyszínre érnek a rendőrség, katasztrófavédelem szakemberei, orvosi ügyelet, mentőszolgálat gépkocsija-i. Itt érik el a lakosok a településen lévő szolgáltatásokat, orvosi rendelést, iskolai ellátást, tömegközlekedési útvonalakat, vasút állomást, buszjáratokat. A lakosság által használt gépkocsik rossz időjárási körülmények esetén is biztonsággal céljukhoz érnek. A közlekedési lehetőségek javulásával az ott élő lakosság életkörülményei is javulnak.

Közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került a kivitelező, akivel 2019.04.25-én megkötésre került a vállalkozási szerződés. A kivitelezési munkálatokat a KAISER Aszfalt Kft. végzi.

A kivitelezés befejezése előre láthatóan 2019. május vége.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Previous Nyársapát Község Önkormányzat belterületi utak korszerűsítése

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.