Nyársapát Község Önkormányzata ASP Központhoz Való Csatlakozása - Nyársapát Község Önkormányzata

Nyársapát Község Önkormányzata ASP Központhoz Való Csatlakozása

Nyársapát Község Önkormányzata 2017.04.03-án sikeres pályázatot nyújtott be a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program, „KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című felhívására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az önkormányzat a 6,86 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Jelen projekt forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve: Nyársapát Község Önkormányzata
Projekt címe: Nyársapát Község Önkormányzata ASP Központhoz Való Csatlakozása
A szerződött támogatás összege: 6 862 769,- Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.06.30.
Projekt azonosító száma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-01284

 

A projekt tartalmának bemutatása

A pozitív támogatói döntést 2017. május 29-én küldte ki a Európai Uniós Fejlesztések Koordinációjáért Felelős Helyettes Államtitkárság az önkormányzat részére. Az ASP központhoz történő csatlakozással az önkormányzat az alábbi szakmai tevékenységeket kívánja megvalósítani.

A projekt keretében Nyársapát és Kocsér Község hivatalaiban valósul meg az ASP központhoz történő csatlakozás.

10 db munkaállomás és 8 db kártyaolvasó beszerzése, mely az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016.(VIII.31.) Kormányrendeletben a munkaállomások tekintetében meghatározott minimumfeltételeknek megfelelően került meghatározásra. A hivatal működésfejlesztése és szabályozási kereteinek ASP csatlakozáshoz szükséges kialakítása. Elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó feltételek kialakítása a helyi adók, átengedett központ adók bevallására szolgáló űrlapok kitöltését segítő útmutatók elkészítése, önkormányzati honlapon történő publikálása, valamint felhasználói körben történő ismertetése. Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációjának elvégzése. Az önkormányzat biztosítja a hivatal dolgozóinak az oktatáson való részvételét. Tesztelés és élesítés keretében sor kerül a kialakított szolgáltatások működési megfelelőségének ellenőrzésére, valamint a rendszer élesítésére.

A projekt eredménye az ASP központhoz való csatlakozás és a keretrendszer, illetve az önkormányzati településportál kivételével a szakrendszerek igénybevétele, valamint üzembe helyezett, működő hardver eszközök és hálózati infrastruktúra elemek, továbbá tesztelt, éles üzemben működő csatlakoztatott szakrendszerek és az új működésnek megfelelően átalakított hivatali folyamatok.

Start typing and press Enter to search