Tájékoztató a nyári szünidei gyermekétkeztetésről

Tájékoztatom, hogy a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII.29.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Gytr.) 13/B. §-a alapján az önkormányzat a 2022/2023. nevelési évben, tanévben a nyári szünet időtartamára eső munkanapokon szünidei gyermekétkeztetést szervez  (déli meleg főétkezés biztosításával) a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.

2023. évben az iskolai nyári szünet június 16-tól augusztus 31-ig tart. Ezen időszak alatt 2023. június 16. – 2023. augusztus 31-ig (munkanapokon) van lehetősége gyermekének az étkezés igénybevételére.

Az óvodás gyermekek az óvoda zárva tartásának időtartamára, 2023. július 24-től (hétfő) augusztus 4-ig (péntek) vehetik igénybe a nyári szünidei étkezést.

A bölcsődés gyermekek a bölcsőde zárva tartásának időtartamára, 2023. július 24-től (hétfő) augusztus 4-ig (péntek) vehetik igénybe a nyári szünidei étkezést.

Az ebédet az iskola konyháján lehet átvenni naponta 11:00 – 12:30 óra között.

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez a mellékelt nyilatkozatot (több gyermeket nevelő családban gyermekenként külön-külön) kell kitölteni és visszajuttatni az önkormányzati hivatalba 2023. június 10. napjáig. 

A Gytr. 13/B. § (5) bekezdése alapján a család- és gyermekjóléti szolgálat felkeresi a hátrányos helyzetű, és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családot, és segítséget nyújt a jogosultnak a 7. melléklet szerinti nyilatkozat kitöltéséhez és benyújtásához.

Az étkezés igénybevételére kizárólag a szülő (törvényes képviselő) által aláírt nyilatkozat visszaküldése esetén van lehetőség.

Felhívom szíves figyelmét, hogy amennyiben az ebédre bármely ok miatt nem tart igényt, azt legkésőbb a megelőző munkanapon 8.00 és 9.00 óra között be kell jelenteni.

Amennyiben a megrendelt ételt indokolatlanul egymást követő két munkanapon nem veszik át és azt az előző munkanapon nem mondták le, abban az esetben az étel rendelését a szünet hátralévő időszakára a következő naptól automatikusan töröljük.

Nyársapát, 2023. május 11.   

                                                                                                           dr. Bicskei Krisztina sk.

                                                                                                                     jegyző

Previous Eboltás

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.