Tájékoztató kéményseprőipari változásról

2019. január elsejétől NYÁRSAPÁT település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Ezzel a változással a településen a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

 

Továbbra is elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőkészülékét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása. A rendszeresen karbantartott fűtőkészülék nemcsak biztonságos, hanem gazdaságosabban is működtethető.

 

A katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

 

Amennyiben családi házban él és a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprés ingyenes. A kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal.

 

  • Ezt megteheti online a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlap ügyfélszolgálati oldalán, az Ügyfélszolgálat – Időpontfoglalás elektronikus űrlap kitöltésével.
  • Telefonon az előhívó nélkül, ingyenesen működő 1818-as számot hívják. (Rövid adatvédelmi információk után válasszák a 9-es, 1-es majd ismét az 1-es gombokkal az Időpontfoglalás menüt, ahol a bejelentkező ügyintéző, a hívó adatainak felvételével elindítja a vizsgálati időpont egyeztetési folyamatát. A katasztrófavédelem munkatársa visszahívja az ügyfelet, és megbeszélik az ellenőrzés napját és idejét.)
  • Normál tarifával hívható számok: 06-70/641-8532, 06-70/667-9888.
  • E-mailben, a levelet a ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre küldve.
  • Postai úton a BM OKF GEK részére címzetten, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve.
  • Személyesen a Pest Megyei Ellátási Csoport irodájában – 2045 Törökbálint, Raktárvárosi út 1., valamint 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 28. alatt – hétfőnként 8.00 – 20.00, a hét többi munkanapján 8.00 – 14.00 óráig biztosított a személyes ügyintézés lehetősége.
  • A külföldön tartózkodó állampolgárok a +36 (1) 550-1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el ügyfélszolgálatunkat.

 

Amennyiben családi házban él és a házba be van jegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprést egy-, vagy kétévente kötelező megrendelni egy kéményseprőcégtől. A megrendelés gyakorisága attól függ, hogy milyen fűtőeszköz van a kéményhez csatlakoztatva.

Ha a házban szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, akkor évente, ha gázzal, akkor kétévente.

A kéményseprésért fizetni kell.

Az alábbi linken letölthető egy táblázat, amelyben ki lehet keresni, hogy az ország adott településén mely kéményseprőcégektől lehet megrendelni a munkát: http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/kemenysepres/Orszagos-nyilvtart-20180322.xls.

 

A katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel. Felszerelésük korszerű és teljes, minden szerszámuk és mérőműszerük biztosított. Készpénzt nem kezelhetnek, ahol megrendelésre díjköteles munkát végeznek, azt utólag, számlán kell megfizetni.

Previous Az egyik legveszélyeztetettebb az időskorúak csoportja

Connect With Us

logo-footer

95 FF3, App Street Avenue
NSW 96209, Canada

Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

City News & Updates

The latest Egovt news, articles, and resources, sent straight to your inbox every month.

[mc4wp_form id="228"]

Nyársapát Község Önkormányzata © 2021.