Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetésről - Nyársapát Község Önkormányzata

Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetésről

Tájékoztatom, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján az önkormányzat a 2020/2021. tanévben az évközi szünet időtartamára eső munkanapokon déli meleg főétkezést biztosít a hátrányos és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.

 

A szünidei étkezés az őszi szünet időtartamára eső 5 munkanapra  (2020. október 23-tól november 1-ig), valamint a téli szünet időtartamára eső 7 munkanapra (2020. december 21-től január 3-ig) vehető igénybe.

Az óvodás gyermekek az óvoda zárva tartásának időtartamára eső munkanapokon vehetik igénybe a téli szünidei étkezést.

 

Az ebédet az iskola konyháján lehet átvenni naponta 11-13 óra között.

 

Amennyiben gyermeke(i) részére kéri a szünidei étkezést, a mellékelt nyilatkozatot (több gyermeket nevelő családban gyermekenként külön-külön) kitöltve, aláírva  2020. október 19. napjáig küldje vissza az önkormányzati hivatalba.

 

Az étkezés igénybevételére kizárólag a nyilatkozat visszaküldése esetén van lehetőség.

 

Felhívom szíves figyelmét, hogy amennyiben az ebédre bármely ok miatt nem tart igényt, azt legkésőbb a megelőző munkanapon 8.00 és 9.00 óra között be kell jelenteni.

Amennyiben a megrendelt ételt indokolatlanul egymást követő két munkanapon nem veszik át és azt az előző munkanapon nem mondták le, abban az esetben az étel rendelését a szünet hátralévő időszakára a következő naptól automatikusan töröljük.

 

Bicskei Krisztina
jegyző

 

Start typing and press Enter to search